fbpx

Rólunk

"A kuruc domb ugyan nem szőlőskertjeiről híres a városban, de finom borokat azért lehet kóstolgatni a rejtett utcákban megbúvó borozókban. Az egyik legismertebb és legkedveltebb, nem csupán a környéken, a Bercsényi Borozó, amely Kocsis Miklós tulajdona. A kertből gyönyörű kilátás nyílik a gazdanegyedre és a Balfi-dombságra. Elmélkedésre csábít, s ehhez kortyolgatunk Miklós borából, akkor igazán szépnek látjuk a világot."

Hagyományoktól a modern pincészetig

Szőlészettel, borászkodással generációk óta foglalkozik a család. Családunk korábban a háznál dolgozták fel a szőlőt és helyben értékesítették a bort, őrizve a soproni hagyományokat.

1997 jelentette a fordulópontot, mert ekkor nyitottuk meg borozónkat a Bercsényi Miklós utcában. A készletek gyorsan elfogytak, így bővíteni kellett a gazdaságot. Napjainkban már több mint 20 hektáron gazdálkodunk. Ahogy növekedett a birtok, úgy volt nagyobb és korszerűbb pincészetre szükségünk. Ma már nagy hangsúlyt fektetünk a palackos borok forgalmazására is. Szőlőink borvidék értékes területein fekszenek, így csak rajtunk múlik, hogy minőségi bort készítsünk.

Pincénk és vendéglőnk akár 90 idelátogató befogadására is alkalmas, akár egy borvacsora, vagy pincelátogatás keretein belül.