fbpx

UAZ, gulyáságyú, meseszép panoráma

Hatalmas örömmel, de még nagyobb izgalommal vártuk a vasárnapot, amikor megrendezhettük az első bortúránkat a Soproni borvidéken.

Régóta tervezgettük, hogy valamilyen módon bemutathassuk az érdeklődőknek, szülővárosunk egyik legnagyobb örökségét, a Soproni borvidéket. 

Fertő tavi panoráma

2019. tavaszán fogant meg az ötlet, hogy jó lenne egy tematikus túrát szervezni, ahol nem csak a borvidéket, hanem borászatunk borait is megismerhetik az idelátogatók. Ebben az évben még nem vágtunk bele, mivel úgy éreztük, hogy ez komolyabb előkészületeket igényel.

A 2020-as év beköszöntével, már javában dolgoztunk, hogy nyáron elindíthassuk új szolgáltatásunkat, a Kocsis bortúrát. Talán az egyik legnehezebb feladat a “terasz” kiválasztása volt, hiszen számtalan festői szépségű panoráma mellett fekszik szőlőterületünk. Végül, a kerékpárút szomszédságában található, kékfrankos szőlőnk bizonyult a legmegfelelőbb választásnak. A páratlan kilátáshoz a területen lévő fák nyújtanak kellemes árnyékot a nagy melegben, nem mellesleg könnyedén megközelíthető. 

Szintén nagy fejtörést okozott, hogy milyen járművel tudjuk bejárni a borvidéket. Az ötletek között volt busz, szekér, pótkocsi talán még helikopter is, de egyik sem bizonyult igazán átütő megoldásnak (na jó, a helikopter igen ). Mikor már kezdtük feladni, eszünkbe jutott, hogy anno a katonaságon egész kalandos utazásaink voltak a honvédség orosz terepjáróival, az UAZ-okkal. Rövid keresgélés után megtaláltuk a számunkra ideális járművet, egy 1977-es évjáratú UAZ terepjárót. Szerencsére sikerült egy “szinte új” állapotban lévőt beszerezni, így kisebb felújítás után, már a legnagyobb dombok megmászására is alkalmas.

A terepjáró mellé tartozik egy gulyáságyú is, amit kicsit átalakítottunk, így bárhol, bármikor tudjunk vendégeinknek kedveskedni egy friss és laktató grill vacsorával. 

Az UAZ és a gulyáságyú

Így, hogy már szinte minden megvolt a túrához, elkezdtük a lehetséges útvonalak megtervezésèt. 

Heti kétszer újból és újból bejártuk a Soproni borvidéket, hogy melyek azok a területeink, amelyeket mindenképpen szeretnénk megmutatni, illetve mekkora az a táv, ami még nem unalmasan hosszú. Egy kis tervezés után megszületett a jelenlegi túránk útvonalterve, mely öt megállót tartalmaz. Minden megálló alkalmával az adott szőlő végtermékét kóstolhatjátok meg. Az ötödik egyben utolsó megálló a terasz, ahol egy kellemes vacsora mellett, borászatunk 100% gyümölcspálinkája zárja a túrát.

A túra 3. állomása

Az első „teszt” túra után egy pillanatra sem bántuk meg, hogy belevágtunk, hiszen nem csak a résztvevőknek, hanem nekünk is hatalmas élmény volt. Nagyon jól esett elolvasni a pozitív visszajelzéseket, így már biztosak vagyunk benne, hogy borászatunk egy újabb szolgáltatással bővül.

Az első „csapat” – Nagyon köszönjük! 🙂